Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 19 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Οι λεπτομέρειες του προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών
[CNN Greece]: Οι λεπτομέρειες του προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών

[CNN Greece]: Οι λεπτομέρειες του προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών

Το Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να περιορίσει το πρόβλημα της ψευδούς αυτοαπασχόλησης πρόκειται να ενεργοποιήσει την επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς, που θα ανέρχεται το πολύ έως τα 350 ευρώ το μήνα και θα έχει διάρκεια ενός έτους.

Το πλαίσιο που καταρχήν επεξεργάζονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θέλει να αποκτούν δικαίωμα «κάλυψης» έως 40.000 εργαζόμενοι που έως τώρα παρέχουν υπηρεσίες εξαρτημένης απασχόλησης με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) σε έως δύο εργοδότες. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι οι δικαιούχοι να είναι είτε φυσικά, είτε νομικά πρόσωπα τα οποία απασχολούν εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και θα έχουν εγγραφεί στην σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έως τη στιγμή της επίσημης έναρξης του προγράμματος.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα θα προβλέπει την υποχρέωση διατήρησης του συνόλου του προσωπικού για ορισμένο διάστημα πριν την έναρξη της επιδότησης και διατήρηση των ωφελούμενων εργαζομένων με την ίδια σχέση εργασίας (εξαρτημένη εργασία) για ορισμένο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησης.

Αφορμή για να προκύψει η παραπάνω ιδέα για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών ήταν η διαγνωστική μελέτη για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα που συνέταξε η ΔΟΕ τον Ιούλιο του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!