Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Λένα Πλάτωνος εκ βαθέων: πώς το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου αποπλάνησε τη Θεσσαλονίκη
[CNN Greece]: Λένα Πλάτωνος εκ βαθέων: πώς το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου αποπλάνησε τη Θεσσαλονίκη

[CNN Greece]: Λένα Πλάτωνος εκ βαθέων: πώς το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου αποπλάνησε τη Θεσσαλονίκη

Ένα έργο ζωής; Ναι. Ένα πλάνο κλινικά μελετημένο; Όχι. Μια συνέργεια βαθιά συναισθηματική; Ναι. Μια αγιογραφία της Λένας Πλάτωνος; Όχι. Ένα προσωπικό στοίχημα δύο; Ναι. Ένα ακόμη “κανονικό” ντοκιμαντέρ ; Όχι. Το βράδυ που βρέθηκα στην αγαπημένη μου αίθουσα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Τζον Κασσαβέτης, για να παρακολουθήσω την ταινία του Χρήστου Πέτρου για το αερικό της σύγχρονης μουσικής πολιτιστικής παρακαταθήκης της χώρας μου παραδόθηκε ένα δώρο αν και δεν είχα καμία προδιάθεση για κάτι τέτοιο. “Δεν είμαι φανατικός της Πλάτωνος” λέω στον Πέτρου τη στιγμή που με καλωσόριζε στην προβολή του με τα Βραβεία Κοινού Fischer που βρίσκονται για 6η συνεχή χρονιά δίπλα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης να έχουν δώσει αφορμή για να συνομιλήσω με τον Πέτρου του “λπ” που προβλήθηκε στο 20ου ΦΝΘ.

Η όποια μικρή αμηχανία έληξε όταν η ταινία του “λπ” – ή “Λ.Π.” ή “Eλ Πι” όπως LP ή όπως θέλει να την λέει κανείς- ξεκίνησε την προβολή της στο επετειακό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Μια μουσική ταινία/ντοκιμαντέρ, ένα υβρίδιο γενναίο που χαϊδεύει τον θεατή καταβυθίζοντας τον στο μεταμοντέρνο κόσμο της “λευκής, κατάλευκης μάγισσας” Λένας Πλάτωνος.

Η ταινία που έχει ήδη προβληθεί στη Στέγη και τώρα περιοδεύει σε όσες τυχερές σκοτεινές αίθουσες τολμούν να γίνουν μια χρονοκάψουλα που σε ταξιδεύει από τη δεκαετία του 80 στο σήμερα με το σαν από ατσάλινο μουσικό νήμα της Πλάτωνος να μένει αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο, ήταν μια από τις αγαπημένες των θεατών του Φεστιβάλ.

Η ταινία δεν κατάφερε μόνο να επιβεβαιώσει ότι υπήρξα ανόητος που δεν έχω πειθαρχήσει τον εαυτό μου ώστε να ανακαλύψω την Πλάτωνος αλλά συστήνει, πέρα από την ίδια, τον Χρήστο Πέτρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!