Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κτηματολόγιο: Πού πρέπει να δώσετε προσοχή
[CNN Greece]: Κτηματολόγιο: Πού πρέπει να δώσετε προσοχή

[CNN Greece]: Κτηματολόγιο: Πού πρέπει να δώσετε προσοχή

Σε… ρυθμούς Κτηματολογίου κινείται σχεδόν η μισή χώρα, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η τέταρτη γενιά κτηματογράφησης, στην οποία θα καταγραφούν 16.500.000 δικαιώματα πολιτών σε 57 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Ο μεγάλος αριθμός των απαιτούμενων εγγράφων και το υψηλό σε αρκετές περιπτώσεις κόστος λειτουργούν αποτρεπτικά για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι γυρνούν την πλάτη στη διαδικασία. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να μειώσετε το συνολικό κόστος υποβολής της δήλωσης.

«Κλειδί» αποτελούν ο ψηφιακός εντοπισμός του ακινήτου πάνω στον κτηματολογικό χάρτη, όπως και η ορθή συμπλήρωση του εντύπου της δήλωσης, με τη συνυποβολή όλων των εγγράφων. Οποιοδήποτε λάθος, ειδικά όσον αφορά στο σχήμα και το εμβαδόν του ακινήτου, μπορεί να κοστίσει ακριβά για να διορθωθεί στην επόμενη φάση, αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Είναι σημαντικό, λοιπόν, κάθε ιδιοκτήτης να γνωρίζει πού βρίσκεται το ακίνητό του, ώστε να μπορεί να το εντοπίσει πάνω στους χάρτες. Πολλές φορές η περιγραφή του ακίνητου στον τίτλο ιδιοκτησίας δεν είναι επαρκής για τον εντοπισμό του, γι΄ αυτό συμβάλλει στην κτηματογράφηση οτιδήποτε μπορεί να προσδιορίσει τη θέση, το σχήμα και τα όρια ενός ακινήτου.

Πώς μπορείτε να εντοπίσετε χωρίς κόστος το ακίνητό σας για να το δηλώσετε στο Κτηματολόγιο;

Όπως αναφέρει το Ελληνικό Κτηματολόγιο, μερικοί ανέξοδοι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να εντοπίσει (κατά προσέγγιση) το ακίνητό του είναι:

  1. Μέσω της Υπηρεσίας Θέασης Ορθοφωτογραφιών, που παρέχει δωρεάν το Ελληνικό Κτηματολόγιο από τον ιστότοπο www.ktimatologio.gr.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!