Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κροατία: Έξι νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
[CNN Greece]: Κροατία: Έξι νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

[CNN Greece]: Κροατία: Έξι νεκροί από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας

Τραγικό θάνατο βρήκαν έξι ηλικιωμένοι από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας στο Αντράσεβατς στην Κροατία, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών για τα αίτια που την προκάλεσαν.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, διαβεβαιώνοντας πως η υπόθεση θα διαλευκανθεί και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το τραγικό αυτό περιστατικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, όσο και στην κοινή γνώμη, με την πλειονότητα των πολιτών – όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης – να ζητούν τις παραιτήσεις του αρμόδιου υπουργού και την παραδειγματική “τιμωρία” των υπευθύνων. Μπροστά σ’ αυτή την κατακραυγή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο οίκος ευγηρίας στο Αντράσεβατς δεν ανήκει στο κράτος, ούτε λαμβάνει κρατική επιδότηση, αλλά εξ’ ολοκλήρου είναι ιδιωτική δομή υγειονομικής περίθαλψης.

Την ίδια ώρα, η Συνήγορος του Πολίτη στην Κροατία, Λόρα Βίντοβιτς δήλωσε ότι είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση και τη Βουλή αρκετές φορές για την ανεπαρκή εποπτεία των οίκων ευγηρίας, όπου διαμένουν περισσότεροι από 5.000 ηλικιωμένοι σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την κ. Βίντοβιτς, μόνο 13 οίκοι ευγηρίας επιθεωρήθηκαν το 2018 και στους περισσότερους από αυτούς εντοπίστηκαν παρατυπίες.

Η κ. Βίντοβιτς υπογράμμισε ότι ένα από τα ερωτήματα που εγείρονται για τον οίκο ευγηρίας στο Αντράσεβατς είναι εάν είχε άδεια λειτουργίας μόνο για το κεντρικό κτήριο ή και για το βοηθητικό κτήριο, αυτό που τυλίχθηκε στις φλόγες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!