Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κρεμλίνο: Δεν είναι δικό μας πρόβλημα η μη ανανέωση βίζας στον Αμπράμοβιτς
[CNN Greece]: Κρεμλίνο: Δεν είναι δικό μας πρόβλημα η μη ανανέωση βίζας στον Αμπράμοβιτς

[CNN Greece]: Κρεμλίνο: Δεν είναι δικό μας πρόβλημα η μη ανανέωση βίζας στον Αμπράμοβιτς

Αποστάσεις από το ζήτημα που έχει προκύψει από την μη ανανέωση της βίζας του Ρομάν Αμπράμοβιτς από τις βρετανικές Αρχές κρατά το Κρεμλίνο. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, το ζήτημα που έθεσαν οι βρετανικές αρχές στον Ρώσο επιχειρηματία να αποκαλύψει την προέλευση των κεφαλαίων του για να του παρατείνουν την βρετανική βίζα, δεν είναι αρμοδιότητα του Κρεμλίνου.

«Δεν είναι δικό μας ζήτημα. Προβάλλονται ορισμένες απαιτήσεις και προφανώς στην περίπτωση αυτή ο ερωτώμενος και όχι εμείς, πρέπει να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για το αν οι απαιτήσεις αυτές είναι νόμιμες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ

Την Κυριακή, ο ιστότοπος The Bell, επικαλούμενος πηγές από το περιβάλλον του Αμπράμοβιτς, είχε γράψει ότι η Βρετανία δεν παρέτεινε την επιχειρηματική βίζα του Ρώσου επενδυτή. Η εφημερίδα The Guardian επίσης είχε γράψει ότι οι βρετανικές αρχές ενδέχεται να ζητήσουν από τον επιχειρηματία να δικαιολογήσει την προέλευση των κεφαλαίων του για να του παρατείνουν την βίζα.

Στην Νταουνινγκ Στριτ 10 παρατήρησαν ότι, αν και δεν σχολιάζουν ζητήματα ιδιωτικής φύσεως, θα ήταν εντούτοις ‘λογικό’ να υποθέσει κάποιος ότι οι πλούσιοι επιχειρηματίες, που έχουν υποβάλει αίτηση για παράταση της βίζας τους, ενδέχεται να μην την πάρουν, έγραφε η εφημερίδα. «Στην παρούσα φάση μελετάμε εκ νέου πώς λειτουργεί το σύστημα και προβαίνουμε σε περαιτέρω ελέγχους των επενδυτών, που έχουν φθάσει στο βασίλειο με όρους που υπήρχαν προ της μεταρρύθμισης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!