Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μας παραδίδει το αριστουργηματικό Metropolis
[CNN Greece]: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μας παραδίδει το αριστουργηματικό Metropolis

[CNN Greece]: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μας παραδίδει το αριστουργηματικό Metropolis

Το δυστοπικό αριστούργημα του Φριτς Λανγκ, Metropolis, επιστρέφει στην μεγάλη, σκοτεινή αίθουσα με την ιδανικότερη συνοδεία.

Η ταινία του 1927 που θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες στιγμές του βωβού γερμανικού εξπρεσιονισμού επί της μεγάλης οθόνης προβάλεται την Κυριακή 15 Ιανουαρίου (19.30) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) θα ερμηνεύσει την πρωτότυπη μουσική που είχε γράψει για την ταινία μύθο της έβδομης τέχνης ο συνθέτης, λυρικός τραγουδιστής και ηθοποιός Γκότφριντ Χούπερτς.

Η ανασύσταση, τόσο της αρχικής εκδοχής της ταινίας, η οποία ανακαλύφθηκε “θαμμένη” σε μουσείο του Μπουένος Άιρες το 2008, όσο και της πρωτότυπης μουσικής της, έγινε μόλις πριν από λίγα χρόνια.

Η ορχήστρα, σε συνεργασία με το European Film Philarmonic Institute, φροντίζει να παρουσιάσει το Metropolis στην αρχική του εκδοχή -μετά τον εντοπισμό και την πρόσφατη ανασύσταση της αρχικής κόπιας, που περιλάμβανε ένα επιπλέον 25λεπτο – και να ερμηνεύσει τη μουσική του Χούπερτς, υπό τη μπαγκέτα του μαιτρ της διεύθυνσης κινηματογραφικής μουσικής και γνώριμου πλέον στο αθηναϊκό κοινό, Φρανκ Στρόμπελ.

Ορόσημο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και της επιστημονικής φαντασίας , αναγνωρισμένο από την UNESCO ως έργο παγκόσμιας μνήμης, η ταινία του Φριτς Λανγκ έχει άλλωστε, όχι απλώς στενή, αλλά οργανική σχέση με τη μουσική του Γκότφριντ Χούπερτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!