Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κουρουμπλής: Θέλουμε ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με την Τουρκία
[CNN Greece]: Κουρουμπλής: Θέλουμε ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με την Τουρκία

[CNN Greece]: Κουρουμπλής: Θέλουμε ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με την Τουρκία

Τη σημασία που έχει για την Ελλάδα και την Τουρκία η ειρηνική συνύπαρξη, η συνεργασία και η κοινή οικονομική ανάπτυξη, όπως στα θέματα του τουρισμού στο Αιγαίο, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο 13ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου, αμέσως μετά την επίσκεψη που έκανε, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα , στο Καστελόριζο και στη Ρω.

Τονίζοντας τη σημασία της Ναυτιλίας για την Ελλάδα και την οικονομία της, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου: «Μια καλή γειτονία με την Τουρκία θα επιτρέψει και στις δύο χώρες να αναπτυχθούμε οικονομικά και τουριστικά. Χρειάστηκαν πολύ μεγάλες προσπάθειες με την υπουργό Τουρισμό, την κ. Κουντουρά, για να περιορίσουμε, με τέτοια επιτυχία τις απώλειες που είχε η κρουαζιέρα, πέρυσι, λόγω του αποκλεισμού της Τουρκίας από τους προορισμούς της κρουαζιέρας. Αυτό δείχνει ότι έχουμε κοινά συμφέροντα με την Τουρκία, στην οποία στέλνουμε μήνυμα ειρηνικής και φιλικής συνύπαρξης και ανάπτυξης. Σεβόμαστε τις Συνθήκες της Λωζάνης, δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν».

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ιδιαίτερα τον κρίσιμο ρόλο του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο και τις συνεχείς επιτυχίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην επιτήρηση των ελληνικών θαλασσών και στη δίωξη του λαθρεμπορίου. Σημείωσε δε ότι τα Λιμεναρχεία είναι πλήρως στελεχωμένα, μετά την κατάργηση των αποσπάσεων στις κεντρικές υπηρεσίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!