Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κουκάκι: Τι λέει το νοσοκομείο για τον τραυματισμό της 28χρονης
[CNN Greece]: Κουκάκι: Τι λέει το νοσοκομείο για τον τραυματισμό της 28χρονης

[CNN Greece]: Κουκάκι: Τι λέει το νοσοκομείο για τον τραυματισμό της 28χρονης

Δεν μπορεί να αποκλειστεί, ούτε όμως να επιβεβαιωθεί από το νοσοκομείο «Ελπίς» ότι ο τραυματισμός της 28χρονης γυναίκας κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι την Τετάρτη, οφείλεται σε πλαστική σφαίρα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» Χρήστος Βαράκης δήλωσε στο CNN Greece ότι η φωτογραφία που συνοδεύει την καταγγελία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση πράγματι προέρχεται από το βιβλίο καταγραφής συμβάντων του νοσοκομείου. Όπως διευκρίνισε, η 28χρονη προσήλθε χθες το πρωί, στις 11:00 στο νοσοκομείο, συνοδεία αστυνομικού.

Από την ιατρική εξέταση διαπιστώθηκε εκδορά και αιμάτωμα στον αριστερό μαστό. Η ίδια δήλωσε πως ο τραυματισμός προήλθε από πλαστική σφαίρα και καταγράφηκε ως ιστορικό. Καθώς ήταν καλά στην υγεία της η 28χρονη αποχώρησε, και πάλι συνοδεία αστυνομικού. Όπως επισημαίνει ο κ. Βαράκης, δεν μπορεί να πει το νοσοκομείο, εάν το τραύμα οφείλεται σε πλαστική σφαίρα ή σε ελαστική μπάλα.

ΕΛΑΣ: Δεν χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες αλλά ελαστικές μπάλες

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η ΕΛΑΣ απάντησε στην ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση για τα περί χρήσης πλαστικής σφαίρας από πλευράς της αστυνομίας στο Κουκάκι.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία τονίζει πως είναι «απολύτωςψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστικήσφαίρα».

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις -που όπως διευκρινίζεται διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση- συσκευές τύπου Manuhrin, που εκτοξεύουν «μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς».

«Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων» αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, και καταλήγει λέγοντας:

«Για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες».

4 Photos: Τι εντοπίστηκε στην τριπλή αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι
1 of 4
4 Photos: Τι εντοπίστηκε στην τριπλή αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι
2 of 4
4 Photos: Τι εντοπίστηκε στην τριπλή αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι
3 of 4
4 Photos: Τι εντοπίστηκε στην τριπλή αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι
4 of 4

Ραγκούσης: Ασκήθηκε αστυνομική βία στο Κουκάκι

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε σήμερα νέα επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, με τον τομεάρχη ΠροστασίαςτουΠολίτη του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει πως με βάση τις «επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις των νοσοκομείων τεκμηριώθηκαν πλέον δύο αναντίλεκτες αλήθειες».

«Πρώτον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!