Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κοτζιάς για δύο στρατιωτικούς: Αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην Τουρκία
[CNN Greece]: Κοτζιάς για δύο στρατιωτικούς: Αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην Τουρκία

[CNN Greece]: Κοτζιάς για δύο στρατιωτικούς: Αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην Τουρκία

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση εκκρεμεί στην τουρκική δικαιοσύνη όπου η τουρκική πλευρά επέλεξε να παραπέμψει το θέμα. Αναμένουμε την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την επιστροφή των δύο αξιωματικών στα σπίτια τους». Αυτό τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς, σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών .

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Τουρκία «πράττουν παν ό,τι επιβάλλεται προς διασφάλιση της νομικής υποστήριξης και της ασφάλειας των δύο στρατιωτών μας».

Ολόκληρη η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών:

«Η ελληνική διπλωματία, με μέτρο και σοβαρότητα, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, καθώς και των δικαιωμάτων των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Στο πλαίσιο αυτό, ενημερώνει εταίρους και συμμάχους σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο και καλεί την Τουρκία να μην προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν-που στο παρελθόν και οι δύο πλευρές αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης δύο γειτονικών χωρών, μελών της ίδιας συμμαχίας-δημιουργώντας ένα μείζον πολιτικό ζήτημα και μία παρατεταμένη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Επισημαίνω ότι η αποφασιστική και ψύχραιμη στάση μας οδήγησε σε ισχυρή ευρωπαϊκή καταδίκη από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (22-23/3/2018) της τουρκικής επιθετικότητας και σε στήριξη προς την χώρα μας τόσο στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών όσο και στο Αιγαίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!