Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κώστας Μπακογιάννης: Μήνυμα κατά διαχωριστικών γραμμών από τις Κορυσχάδες
[CNN Greece]: Κώστας Μπακογιάννης: Μήνυμα κατά διαχωριστικών γραμμών από τις Κορυσχάδες

[CNN Greece]: Κώστας Μπακογιάννης: Μήνυμα κατά διαχωριστικών γραμμών από τις Κορυσχάδες

Το «παρών» σε εκδήλωση για την 74η Επέτειο από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στις Κορυσχάδες, έδωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης .

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε αναφορά σε προσωπικές εμπειρίες και βιώματά του, περνώντας «πολλαπλά υψηλά νοήματα του σημερινού εορτασμού, συμβολικά, πολιτικά και πρωτίστως ηθικά», ενώ περιέγραψε «τι μας διδάσκει η χαμένη άνοιξη των Κορυσχάδων» και σημείωσε με έμφαση πως «έχουμε σήμερα την ευκαιρία να ανεβάσουμε την δημοκρατίας μας σε υψηλότερο επίπεδο».

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε επίσης για την ανάγκη του αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη, με σεβασμό στη μνήμη που πρέπει να μένει ζωντανή με νηφαλιότητα, χωρίς αφορισμούς και διχασμό.

«Η κοινωνία έχει ξεπεράσει τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Γεφύρωσε τα χάσματα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι Κορυσχάδες δείχνουν έναν άλλο δρόμο από το «Εμείς και εσείς».

Αναλυτικά όλη η ομιλία του Κώστα Μπακογιάννη:

Ο θείος μου, ο Κώστας ο Τσόλκας ήταν δάσκαλος. Αγαπητός και πρωτοπόρος. Λέγεται πως έκανε, με κάθε ευκαιρία, μάθημα στα παιδιά στη φύση. Τα πήγαινε εκδρομές. Τον Απρίλιο του 1947, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε στο Αγρίνιο.

Ο θείος μου, ο Κώστας ο Μπακογιάννης ήταν πρόεδρος του Μικρού Χωριού. Λεβεντάνθρωπος και παλικάρι. Λέγεται, πως όταν οι Γερμανοί κατακτητές θέλανε να κόψουνε τον πλάτανο στην πλατεία για να κάμψουν το ηθικό των χωριανών, εκείνος τον αγκάλιασε, προκαλώντας τους με την ίδια του την ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!