Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: «Κοσμικό Γιέτι»: Αστρονόμοι ανακάλυψαν μυθικό γαλαξία
[CNN Greece]: «Κοσμικό Γιέτι»: Αστρονόμοι ανακάλυψαν μυθικό γαλαξία

[CNN Greece]: «Κοσμικό Γιέτι»: Αστρονόμοι ανακάλυψαν μυθικό γαλαξία

Η αστρονόμος Christina Williams εντόπισε, κατά τύχη, ένα αχνό φως που την οδήγησε στην ανακάλυψη ενός μυθικού γαλαξία .

Είδε μία κουκίδα στα νέα στοιχεία που παρείχε το Atacama Large Millimeter Array στην Χιλή και κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το φως βρισκόταν σε μία περιοχή όπου δεν υπήρχε κάποιος γνωστός γαλαξίας.

«Ήταν πολύ μυστηριώδες γιατί το φως φαινόταν να μην συνδέεται καθόλου με κανέναν γνωστό γαλαξία», σημείωσε η αστρονόμος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, που υπογράφει την έρευνα που δημοσιεύτηκε για τη σημαντική ανακάλυψη στο περιοδικό Astrophysical Journal.

Χωρίς να το θέλει λοιπόν, η Williams είχε εντοπίσει τα ίχνη που την οδήγησαν σαν έναν γαλαξία, που αποδείχθηκε πελώριος. Μάλιστα, χρονολογείται από την «αυγή» του σύμπαντος, πριν από 12,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Video: Ο γαλαξίας που δεν σταματά να «γεννά» αστέρια

Οι ερευνητές συγκρίνουν την ανακάλυψη με το μυθικό Γέτι, καθώς – έως και σήμερα – δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με την ύπαρξη του.

Το φως που παρατήρησε η αστρονόμος δημιουργήθηκε από σωματίδια σκόνης, τα οποία είχαν θερμανθεί από τα αστέρια. Σύννεφα σκόνης, όμως, έκρυβαν τα αστέρια κάτι που έκανε τον γαλαξία σχεδόν αόρατο.

«Καταλάβαμε ότι ο γαλαξίας είναι στην ουσία πελώριος και έχει όσα αστέρια όσα και ο γαλαξίας μας. Ωστόσο, αυτά είναι πολύ πιο δραστήρια από τα αστέρια του γαλαξία μας», ανέφερε ο Ivo Labbe, που συνυπογράφει την έρευνα.

Video: Εκεί που χτυπά η καρδιά του Γαλαξία μας

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!