Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κοροναϊός: Σε κατανάλωση φιδιών αποδίδουν οι επιστήμονες την μετάδοσή του
[CNN Greece]: Κοροναϊός: Σε κατανάλωση φιδιών αποδίδουν οι επιστήμονες την μετάδοσή του

[CNN Greece]: Κοροναϊός: Σε κατανάλωση φιδιών αποδίδουν οι επιστήμονες την μετάδοσή του

Από δηλητηριώδη φίδια, τη κινεζική κόμπρα και ενός είδος φιδιού που είναι γνωστό ως κινεζικό krait, πιθανώς να ξεκίνησε η μετάδοση του κοροναϊού στους ανθρώπους, όπως πιστεύουν Κινέζοι επιστήμονες.

Σε τουλάχιστον 11 πόλεις στην κεντρική επαρχία Χουμπέι έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος των πολιτών, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, εξαιτίας του οποίου μέχρι στγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων ένας 36χρονος άνδρας που δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα- ενώ έχουν νοσήσει περισσότεροι από 800.

Aυξανόμενοι περιορισμοί τίθενται σε εφαρμογή παραμονές του Σεληνιακού Νέου Έτους, μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στο κινεζικό ημερολόγιο, κατά την οποία εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν στα πατρικά τους σπίτια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ονομάστηκε 2019-nCoV και πρόκειται για έναν τύπο κοροναϊού με συμπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012).

Οι μελέτες γύρω από τους SARS-CoV και MERS-CoV αποκάλυψαν ότι η πηγή τους είναι οι νυχτερίδες, οι καμήλες κι ένα είδος θηλαστικών που ζουν στην Ασία και την Αφρική.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του νεόυ κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, ιδιαίτερα συνηθισμένο έδεσμα την κινέζικη κουζίνα, ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!