Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 7 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κόρμπιν: Απαραίτητη η στροφή προς τα αριστερά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές
[CNN Greece]: Κόρμπιν: Απαραίτητη η στροφή προς τα αριστερά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

[CNN Greece]: Κόρμπιν: Απαραίτητη η στροφή προς τα αριστερά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Δραστική στροφή προς τα αριστερά από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ζητά ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία , Τζέρεμι Κόρμπιν , εκτιμώντας παράλληλα ότι η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Αυστρία και τη Γερμανία «είναι πολύ ανησυχητική».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνέντευξή του στο Der Spiegel εκτιμά πως μια δραστική αλλαγή της πορεία των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων προς τα αριστερά είναι αναγκαία, προκειμένου να μπορέσουν να κερδίσουν πάλι τους ψηφοφόρους. «Το επίπεδο απογοήτευσης και απελπισίας στη μεταβιομηχανικη εποχή είναι τεράστιο», σημειώνει.

Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη θα έπρεπε να ρωτήσουν: «Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη βίαιη λιτότητα που κυριαρχεί σε ένα οικονομικό σύστημα που διανέμει τον πλούτο σε λάθος κατεύθυνση;» τονίζει ο Κόρμπιν.

Ο επικεφαλής των Εργατικών προώθησε υπό την ηγεσία του μια «ριζοσπαστική εναλλακτική λύση» και πέτυχε, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό. Στις εκλογές του 2017, το κόμμα με το 40% των ψήφων βρέθηκε ακριβώς πίσω από τους Συντηρητικούς.

Ο Κόρμπιν θεωρεί ότι «η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Αυστρία και τη Γερμανία είναι πολύ ανησυχητική», ενώ παράλληλα ελπίζει ότι θα αρθεί το Brexit . «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το Brexit. Το δημοψήφισμα έχει πραγματοποιηθεί, η διαδικασία διαζυγίου συνεχίζεται», δήλωσε ο 69χρονος Κορμπιν. Αντίθετα με την σημερινή βρετανική κυβέρνηση, ωστόσο, θα «επιδιώξει μια νέα και ολοκληρωμένη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ».

Ο Κόρμπιν απορρίπτει την κατηγορία ότι ανέχεται τον αντισημιτισμό στο κόμμα του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!