Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα στην πορεία και το «αστυνομοκρατούμενο κράτος»
[CNN Greece]: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα στην πορεία και το «αστυνομοκρατούμενο κράτος»

[CNN Greece]: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία Τσίπρα στην πορεία και το «αστυνομοκρατούμενο κράτος»

Η χθεσινή επέτειος του Πολυτεχνείου χαρακτηρίστηκε εντελώς διαφορετική απ’ όλες σχεδόν τις προηγούμενες, καθώς στις φετινές εκδηλώσεις τα επεισόδια ήταν πολύ περιορισμένα και δεν θύμιζαν σε τίποτε προηγούμενες χρονιές. Αφού ολοκληρώθηκε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, μικρές ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν κατά ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Εξαρχείων .

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, και ιδίως τα τελευταία 24ωρα πριν από την πορεία, τα Εξάρχεια και οι γύρω περιοχές ήταν γεμάτες από άνδρεςτης Ελληνικής Αστυνομίας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας όπως αυτό εγκρίθηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη φαίνεται πως είχε θετικά αποτελέσματα ως προς τον περιορισμό των επεισοδίων, ενώ τα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που ήθελαν να «ταμπουρωθούν» σε ταράτσα κτιρίου, συνελήφθησαν αμέσως από άνδρες της ΕΛΑΣ.

Είναι η πρώτη φορά που η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είχε την ίδια κατάληξη που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια – τουλάχιστον ως προς την έκταση των επεισοδίων και των φθορών σε σπίτια και δημόσια περιουσία.

Η κυβέρνηση πιστώνεται θετικά το ότι τα επεισόδια είχαν μικρό αντίκτυπο και στην ουσία, σε αντίθεση με άλλες φορές, δεν «κουνήθηκε» φύλλο – με εξαίρεση την ένταση που υπήρξε, ευτυχώς σε περιορισμένη έκταση, εντός των Εξαρχείων και στη Θεσσαλονίκη.

Στην αντιαμερικανική πορεία επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας

Εντύπωση, βεβαίως, προκάλεσε η παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία, παρουσία που έγινε και λόγος πολιτικής αντιπαράθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!