Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κόντε: Πυριτιδαποθήκη η Λιβύη με πιθανή αποσταθεροποίηση για όλη τη Μεσόγειο
[CNN Greece]: Κόντε: Πυριτιδαποθήκη η Λιβύη με πιθανή αποσταθεροποίηση για όλη τη Μεσόγειο

[CNN Greece]: Κόντε: Πυριτιδαποθήκη η Λιβύη με πιθανή αποσταθεροποίηση για όλη τη Μεσόγειο

Ως «πυριτιδαποθήκη» χαρακτήρισε τη Λιβύη οΙταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, σημειώνοντας ότι οι συνέπειες αποσταθεροποίησης για όλη τη Μεσόγειο είναι πιθανές. Ο Κόντε επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσει η εσωτερική σύρραξη, αλλά και οι έξωθεν παρεμβολές και πρόσθεσε ότι «η χώρα του εργάστηκε πάντα με συνοχή, με στόχο την επίτευξη πολιτικής λύσης».

«Αυτός είναι ο στόχος μας, δεν έχουμε άλλους στόχους και δεν έχουμε κρυφές ατζέντες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του ότι «η Ρώμη θα εργαστεί με στόχο μια όλο και εντονότερη δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε η μοίρα του λιβυκού λαού να μην εξαρτηθεί από μεμονωμένους παίκτες».

Η κυβέρνηση της Ρώμης επανέλαβε, ουσιαστικά, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την πραγματοποίηση της Διάσκεψης του Βερολίνου και για να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός

Από την μεριά του, ο Αλ Σάρατζ δήλωσε ότι «εκτιμά τον ρόλο της Ιταλίας» και ότι «εδώ και πολλούς μήνες η λιβυκή πρωτεύουσα είναι στόχος στρατιωτικής επίθεσης, η οποία διέκοψε κάθε ειρηνευτική διαδικασία».

«Η συμμετοχή του Χάφταρ σε προηγούμενες διασκέψεις, στην πραγματικότητα, ήταν μόνον ένας τρόπος για να κερδίσει χρόνο. Εμείς, αυτή την στιγμή αμυνόμαστε, είμαστε αναγκασμένοι να το πράξουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!