Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Η Κωνσταντοπούλου διαφωνεί με την επιλογή Μητσοτάκη και επιτίθεται στην Σακελλαροπούλου
[CNN Greece]: Η Κωνσταντοπούλου διαφωνεί με την επιλογή Μητσοτάκη και επιτίθεται στην Σακελλαροπούλου

[CNN Greece]: Η Κωνσταντοπούλου διαφωνεί με την επιλογή Μητσοτάκη και επιτίθεται στην Σακελλαροπούλου

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου , λέει «όχι» στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι η πρόεδρος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου , η επόμενη πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε αναλυτική ανάρτησή της στο Facebook η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, επικρίνει την «εκλεκτή» του κ. Μητσοτάκη, αναφορικά με τον χειρισμό της στην υπόθεση του «Mr Bitcoin», Αλεξάντερ Βίννικ.

Παρακάτω ακολουθεί η ανάρτηση της κ. Κωνστανοπούλου:

«Βασική αρετή του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι το δημοκρατικό φρόνημα, η πίστη στο Σύνταγμα και η υπεράσπισή του και φυσικά η αντίστασή του σε δελεαστικές προτάσεις ή πιέσεις να κάμψει τις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, κατά τις τελευταίες 22 ημέρες επέδειξε πλήρη διαθεσιμότητα να κάμψει τις βασικές αρχές λειτουργίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του κράτους δικαίου και να παραβιάσει τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, του Αλεξάντερ Βίννικ, εξυπηρετώντας την πολιτική ατζέντα του κ. Μητσοτάκη και τις πιέσεις από πλευράς των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Γαλλίας.

Απέδειξε έτσι ότι δεν διαθέτει αυτήν την βασική αρετή της ικανότητας αντίστασης σε αντισυνταγματικές πολιτικές πιέσεις. Κι ακόμη περισσότερο, εμφανίσθηκε διατεθειμένη στην πράξη να σύρει ολόκληρο το Συμβούλιο της Επικρατείας στην κατεύθυνση μιας εξόφθαλμα αντισυνταγματικής σκοπιμότητας, θυσιάζοντας όχι μόνον τα δικαιώματα και ενδεχομένως τη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά και την ίδια την έννοια και το περιεχόμενο του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, καθώς και της διάκρισης των εξουσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!