Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κομισιόν προς πΓΔΜ: Πρέπει να λυθεί επειγόντως το θέμα της ονομασίας
[CNN Greece]: Κομισιόν προς πΓΔΜ: Πρέπει να λυθεί επειγόντως το θέμα της ονομασίας

[CNN Greece]: Κομισιόν προς πΓΔΜ: Πρέπει να λυθεί επειγόντως το θέμα της ονομασίας

Την έναρξη των ενταξιακώνδιαπραγματεύσεων για τα Σκόπια και την Αλβανία πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τις ετήσιες εκθέσεις της για τις χώρες διεύρυνσης (Δυτικά Βαλκάνια και Τουρκία).

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Επιτροπή τονίζει ότι πρόκειται για ένα «βήμα προς τα εμπρός» μιας μακράς διαδικασίας που συνοδεύεται από αυστηρές προϋποθέσεις. Όπως δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, για θέματα εξωτερικών ποθέσεων, ΦεντερίκαΜογκερίνι, οι εργασίες για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό πρέπει να συνεχιστούν προς το συμφέρον των εταίρων και της ΕΕ.

Ειδικότερα για τα Σκόπια, η έκθεση της Επιτροπής επισημαίνει ότι η χώρα έχει κάνει κάποια προετοιμασία όσον αφορά το σύστημα Δικαιοσύνης, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, ωστόσο χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες.

Η έκθεση σημειώνει ότι η χώρα έχει ξεπεράσει την πιο σοβαρή πολιτική κρίση από το 2001, με κρίσιμο σημείο τις επιθέσεις στο κοινοβούλιο στις 27 Απριλίου 2017, οι οποίες καταδικάστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο από τη διεθνή κοινότητα.

Από το Μάιο του 2017, η νέα κυβέρνηση που είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις, έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάληψης του κράτους, επαναφέροντας σταδιακά τους ελέγχους και τις ισορροπίες, ενισχύοντας τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο θέμα της ονομασίας, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τονίζει στην έκθεσή της ότι το ζήτημα αυτό «πρέπει να επιλυθεί επειγόντως», και σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!