Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ο «κόφτης» δίνει ελπίδα για το Eurogroup
[CNN Greece]: Ο «κόφτης» δίνει ελπίδα για το Eurogroup

[CNN Greece]: Ο «κόφτης» δίνει ελπίδα για το Eurogroup

To καλό σενάριο προτάσσει η κυβέρνηση ως πιθανότερο για το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα συνομολογήσουν ότι έχει επέλθει συμφωνία στο μεγαλύτερο κομμάτι της αξιολόγησης και ότι το ΔΝΤ παρά τις όποιες αντιρρήσεις του θα έχει συναινέσει στην συνέχιση της συζήτησης ώστε πέραν των μεταρρυθμίσεων να προσδιοριστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι – πλεονάσματα και τα μέτρα για το χρέος.

Κυβερνητικές πηγές πιστεύουν ότι το ΔΝΤ δεν θα στυλώσει τα πόδια του αρνούμενο την συνέχιση της διαπραγμάτευσης και πιστεύουν ότι πράγματι την ερχόμενη Δευτέρα θα διαπιστωθεί η ύπαρξη της πολιτικής συμφωνίας, η οποία τυπικά θα επιβεβαιωθεί ως το τέλος της χρονιάς.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι αναπόφευκτα θα υπάρξει κι ένα έκτακτο Eurogroup πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων που θα καταγράψει την πολιτική συμφωνία και την σύγκλιση όλων των πλευρών. Σ’ αυτήν την περίπτωση αρχές του Ιανουαρίου θα ψηφιστούν τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα και περί τις 15 Ιανουαρίου θα έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, με την Έκθεση Συμμόρφωσης (Compliance Report), κάτι που βεβαίως επιθυμεί διακαώς η ελληνική πλευρά.

Να σημειωθεί ότι όπως έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα το CNN Greece η κυβέρνηση δεν συζητεί επουδενί την λήψη νέων μέτρων τώρα για το 2019 και 2020, ωστόσο εκείνο το οποίο θα μπορούσε να συζητήσει είναι η χρονική επέκταση του περίφημου «κόφτη» δημοσιονομικής διόρθωσης ο οποίος ενεργοποιείται όταν υπάρχουν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!