Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Οι κυβερνητικές επιδιώξεις για το χρέος στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου
[CNN Greece]: Οι κυβερνητικές επιδιώξεις για το χρέος στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου

[CNN Greece]: Οι κυβερνητικές επιδιώξεις για το χρέος στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου

Κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με θέμα το χρέος είναι σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ΓιώργοςΧουλιαράκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος ΌλγαΓεροβασίλη και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης να συμπέσει με την διευθέτηση του χρέους, κάτι που ο κ. Τσίπρας θα επαναλάβει στις επαφές που θα έχει με τους ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα αποκρυσταλλώσει τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, αφού πρώτα υπάρξουν οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις, τις οποίες ωστόσο καθυστερούν κράτη όπως η Ολλανδία και η Γερμανία.

Σε πρώτη φάση θα επιδιωχθεί η εξομάλυνση του προφίλ των αποπληρωμών. Έτσι, η μέση διάρκεια αποπληρωμής των ομολόγων που είναι σήμερα στα 28 χρόνια θα επεκταθεί στα 32,5 χρόνια. Παράλληλα θα ληφθούν μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος από τα επιτόκια (τα κυμαινόμενα θα καταστούν σταθερά ) και εν συνεχεία θα παγώσει η αύξηση των επιτοκίων το 2017 που προβλεπόταν ως ποινή για ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!