Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Η κυβέρνηση και το δύσκολο «παζλ» των επενδύσεων
[CNN Greece]: Η κυβέρνηση και το δύσκολο «παζλ» των επενδύσεων

[CNN Greece]: Η κυβέρνηση και το δύσκολο «παζλ» των επενδύσεων

επενδύσεις αποτελούν στοίχημα για την κυβέρνηση, προκειμένου να εξέλθει η χώρα οριστικά από την ύφεση, να τονωθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. ΟΚυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει τις προθέσεις του αλλά οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει δεν είναι λίγες.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία, ένα αργοκίνητο δικαστικό σύστημα και να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις ειδικά στον τομέα της ενέργειας, που έχουν μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα επενδύει μόλις το 10% του ΑΕΠ, ενώ πριν από την κρίση το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε στο 20%.

O στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να διπλασιάσει το ποσοστό ανάπτυξης στο 4% μέχρι τον επόμενο χρόνο και γι’ αυτό θα χρειαστεί επενδύσεις.

Για να «τρέξει» η οικονομία με ρυθμό 4% θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις 42 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο. Το γεγονός πως η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ξεμπλόκαρε την επένδυση στο Ελληνικό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα αλλά δεν αρκεί.

Σε καλό δρόμο το Ελληνικό

Σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό, ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με την υπογραφή των πρώτων δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

Στην πρώτη περιγράφονται οι βασικές κατευθύνσεις και οι όρους δόμησης για τη ζώνη Ανάπτυξης εντός της οποίας θα αναπτυχθεί το Ολοκληρωμένο Τουριστικό και Ψυχαγωγικό Συγκρότημα με καζίνο, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά το θεσμικό και αναπτυξιακό πλαίσιο για την άδεια λειτουργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!