Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κυπριακό: Η πρόοδος επιτρέπει συζήτηση για το εδαφικό
[CNN Greece]: Κυπριακό: Η πρόοδος επιτρέπει συζήτηση για το εδαφικό

[CNN Greece]: Κυπριακό: Η πρόοδος επιτρέπει συζήτηση για το εδαφικό

Συνέντευξη τύπου στις 4 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μετά και την σημερινή του συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης εκτίμησε ότι υπάρχει επαρκής πρόοδος ώστε να προχωρήσουν οι συνομιλίες και σε ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα, το εδαφικό.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τις δηλώσεις του για το θέμα των εποίκων, ο ίδιος έκανε λόγο για λάθος και το απέδωσε στην κούραση.

Σήμερα δήλωσε πως ο αριθμός των εποίκων που θα παραμείνουν, θα ανέρχεται στις 40 χιλιάδες. «Πολύ λιγότεροι δηλαδή, από όσους είχε αποδεχθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά στο παρελθόν», τόνισε.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως «δεν τίθενται σε καμία απολύτως περίπτωση εγγυημένες πλειοψηφίες, είτε στην ελληνοκυπριακή, είτε στην τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία».

Ο κάθε Κύπριος πολίτης, είπε, θα μπορεί να διακινηθεί, να εγκατασταθεί και να εργαστεί όπου θέλει στην επικράτεια της Κύπρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!