Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κυπριακό: Κατέθεσαν χάρτες οι δύο πλευρές – Αντιρρήσεις από τον Αναστασιάδη
[CNN Greece]: Κυπριακό: Κατέθεσαν χάρτες οι δύο πλευρές – Αντιρρήσεις από τον Αναστασιάδη

[CNN Greece]: Κυπριακό: Κατέθεσαν χάρτες οι δύο πλευρές – Αντιρρήσεις από τον Αναστασιάδη

Νέες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό , καθώς το απόγευμα της Τετάρτης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν χάρτες, οι οποίοι και θα εξεταστούν σε κάθε τους λεπτομέρεια από τους υπεύθυνους Κτηματολογίου, προκειμένου να αποφανθούν αν η πρόταση της άλλης πλευράς είναι εντός του πλαισίου της πρόσφατης συμφωνίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στην οποία έγραψε χαρακτηριστικά: «Σταθμός στην ιστορία του Κυπριακού η κατάθεση χαρτών. Συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια ικανοποίησης των προσδοκιών του κυπριακού λαού».

Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, που έκανε γνωστό, από την άλλη, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει, εγγράφως, τις αντιρρήσεις της στην τουρκοκυπριακή πρόταση.

Οι χάρτες κατατέθηκαν μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο ηγετών επί των κριτηρίων του εδαφικού αλλά και άλλων θεμάτων που άπτονται του κεφαλαίου, στην παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Άιντε.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, παραλήφθηκαν από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και τοποθετήθηκαν σε κρύπτη. Οι συνομιλίες για τους χάρτες έγιναν στην παρουσία ειδικών των δύο πλευρών αλλά και του Άιντε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!