Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Κυπριακή ΑΟΖ: Εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον «Πορθητή»
[CNN Greece]: Κυπριακή ΑΟΖ: Εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον «Πορθητή»

[CNN Greece]: Κυπριακή ΑΟΖ: Εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον «Πορθητή»

Τον άμεσο τερματισμό των παράνομωνενεργειών του τουρκικού γεωτρύπανου «Φατίχ» (σ.σ. Πορθητής) και των υποστηρικτικών πλοίων που το συνοδεύει ζητά το «Ράδιο Κύπρος» με το μήνυμά του, προειδοποιώντας παράλληλα για σύλληψη όσων εμπλέκονται στις παράνομες ενέργειές του μέσω της κυπριακής ΑΟΖ μέσω διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Το μήνυμα του «Ράδιο Κύπρος», που είναι η συχνότητα μέσω της οποίας δίνονται πληροφορίες και οδηγίες προς ναυτιλομένους, δημοσιοποίησε το ΚΥΠΕ.

Ως εκ τούτου, συνεχίζει το μήνυμα, «θα αντιμετωπίσουν όλες τις συνέπειες στη βάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης θα εκδοθεί εναντίον τους.

«Απαιτούμε όπως άμεσα τερματίσετε τις παράνομεςενέργειές σας», καταλήγει το μήνυμα.

Νέα πρόκληση Ακάρ

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η τουρκικήπροκλητικότητα με αφορμή την κυπριακή ΑΟΖ , με την Άγκυρα να διαμηνύει εκ νέου – αυτή τη φορά διά στόματος του υπουργού Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ – ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και να προειδοποιεί πως «δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της».

Μετά τη χτεσινή αντιπαράθεση, ο Τούρκοςυπουργός επανήλθε στο θέμα τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα «υπερασπιστεί τα δικαιώματά της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματά της στην ανατολικήΜεσόγειο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόθεση της Άγκυρας να κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ήδη στην περιοχή βρίσκεται το γεωτρύπανο Fatih.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!