Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κινητοποιήσεις σε Έβρο και Ροδόπη για τα διόδια
[CNN Greece]: Κινητοποιήσεις σε Έβρο και Ροδόπη για τα διόδια

[CNN Greece]: Κινητοποιήσεις σε Έβρο και Ροδόπη για τα διόδια

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά όχι απλώς τη ματαίωση της δημιουργίας διοδίων στην Μέστη, αλλά την εξαίρεση της Θράκης από τον σχεδιασμό κατασκευής νέων σταθμών διοδίων, δήλωσαν ομόφωνα οι εκπρόσωποι φορέων από τον Έβρο και τη Ροδόπη, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Της σύσκεψης θα ακολουθήσει η υποβολή αιτήματος συνάντησης με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα στις 31 Οκτώβρη, ημέρα κατά την οποία η αγορά της Θράκης θα κατεβάσει ρολά, διατρανώνοντας την αντίθεσή της στον υπάρχοντα σχεδιασμό.

Η επιτροπή των φορέων της Θράκης θα μεταβεί στην Αθήνα μεταφέροντας τα εξής επιχειρήματα:

  • Αύξηση οικονομικού κόστους στη διακίνηση των προϊόντων από και προς την Θράκη οδικώς, δεδομένης της απουσίας τα τελευταία χρόνια σιδηροδρομικής εμπορικής γραμμής.
  • Οικονομική επιβάρυνση των μετακινούμενων καθημερινά για επαγγελματικούς λόγους εντός της περιφέρειας (εκπαιδευτικοί μειονοτικών σχολείων, στρατιωτικοί, δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.α.), καθώς και των ασθενών που εξυπηρετούνται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.
  • Η περαιτέρω φθορά του επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς αναμένεται να χρησιμοποιείται από φορτηγά προς αποφυγήν των διοδίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!