Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών: Στον εισαγγελέα οι «εγκέφαλοι» – Πώς γίνονταν οι αγοραπωλησίες (pics&vids)
[CNN Greece]: Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών: Στον εισαγγελέα οι «εγκέφαλοι» – Πώς γίνονταν οι αγοραπωλησίες (pics&vids)

[CNN Greece]: Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών: Στον εισαγγελέα οι «εγκέφαλοι» – Πώς γίνονταν οι αγοραπωλησίες (pics&vids)

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθούν έξι από τους 12 συνολικά συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομων υιοθεσιών και εμπορίου ωαρίων στη Θεσσαλονίκη που εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία των απολογιών ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής με τον κατηγορούμενο δικηγόρο, ο οποίος εμφανίζεται να έρχεται σε επαφή με τους ανάδοχους γονείς, να ολοκληρώνει τις διαδικασίες κ.ά, ενώ ο ίδιος φέρεται επίσης ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, άνδρες και γυναίκες βουλγαρικής καταγωγής, θα απολογηθούν το Σάββατο.

Πώς γίνονταν οι αγοραπωλησίες

Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλά οργανωμένα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χαρακτηρίζει η Αστυνομία τη σπείρα που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη σύλληψη 12 ατόμων, φερόμενων ως μελών της.

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας μέσα από τις καταθέσεις θετών γονιών.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ζευγαριού που υιοθέτησε βρέφος, μέσω του κυκλώματος, τον περασμένο Ιούλιο του 2018 και αποφάσισε έναν χρόνο μετά να μεγαλώσει την οικογένεια και απευθύνθηκε εκ νέου στη γυναικολόγο που φέρεται να κινούσε τα νήματα.

Δομή και οργάνωση του κυκλώματος

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το κύκλωμα είχε συγκεκριμένη δομή και οργάνωση.

«Εγκέφαλοι» φαίνεται πως ήταν ένας γιατρός και ο δικηγόρος, σε συνεργασία με μία μαία που εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική και εντόπιζαν τα άτεκνα ζευγάρια.

Έδιναν εντολή στα κύρια επιχειρησιακά μέλη τρεις Γεωργιανές να στρατολογήσουν γυναίκες που είτε θα έδιναν τα παιδιά που θα γεννήσουν, είτε θα γίνουν παρένθετες μητέρες είτε δότριες ωαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!