Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κύκλοι Αχτσιόγλου: Εφικτή μια καλή συμφωνία στα εργασιακά
[CNN Greece]: Κύκλοι Αχτσιόγλου: Εφικτή μια καλή συμφωνία στα εργασιακά

[CNN Greece]: Κύκλοι Αχτσιόγλου: Εφικτή μια καλή συμφωνία στα εργασιακά

Η δυνατότητα για μια καλή συμφωνία στα εργασιακά διεφάνη κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί .

Πηγές τουυπουργείου Εργασίας έκαναν λόγο για «σαφέστατη πρόοδο», σημειώνοντας πως η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Η συζήτηση μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Πιέρ Μοσκοβισί επικεντρώθηκε στο ζήτημα των σ υλλογικών διαπραγματεύσεων , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η ελληνική πλευρά επισήμανε τη δέσμευσή της να κινηθεί εντός του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, όπως αυτό ορίζεται μέσα από τους ευρωπαϊκούς χάρτες, τις Διεθνείς Συνθήκες του ILO και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, συμμερίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις απόψεις της ελληνικής πλευράς, σημειώνοντας και ο ίδιος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πλήρως το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τεθεί σε καθεστώς εξαίρεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!