Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κέντρο Προσφύγων Καβάλας: «Φιλοξενείται» και …Ηπατίτιδα Α
[CNN Greece]: Κέντρο Προσφύγων Καβάλας: «Φιλοξενείται» και …Ηπατίτιδα Α

[CNN Greece]: Κέντρο Προσφύγων Καβάλας: «Φιλοξενείται» και …Ηπατίτιδα Α

«Σε 30 χημικές τουαλέτες καθώς και σε 40 χημικές ντουζιέρες διαπιστώθηκε παντελής έλλειψη καθαριότητας (ύπαρξη ανθρώπινων περιττωμάτων τόσο στις χημικές τουαλέτες όσο και στα χημικά ντους) με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινής κατάστασης, αύξησης του κινδύνου εμφάνισης μεταδοτικών νοσημάτων στο χώρο προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στη Ν. Καβάλα του δήμου Παιονίας ενώ παράλληλα αναδυόταν έντονη δυσοσμία από τους χώρους υγιεινής».

Αυτό είναι απόσπασμα από την έκθεση υγειονομικού ελέγχου που έγινε πριν από ένα μήνα στο χώρο όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες στη Νέα Καβάλα, του Κιλκίς.

Οι συνθήκες υγιεινής απαράδεκτες. Άνθρωποι οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους για να γλυτώσουν από την φρίκη του πολέμου και διέσχισαν το Αιγαίο με κίνδυνο της ζωής τους, ζουν ανάμεσα στα περιττώματα και στα σκουπίδια με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς, να νοσήσουν από Ηπατίτιδα Α.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται ότι: «Στον περιβάλλοντα χώρο ενώ υπήρχαν τοποθετημένοι κάδοι απορριμμάτων αστικού τύπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη διάσπαρτων απορριμμάτων (όπως πλαστικά μπουκάλια, πλαστικοί κενοί περιέκτες τροφίμων, χάρτινοι χυμοί και τρόφιμα) με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!