Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Κατρούγκαλος: Δεν διεκδικούμε μονοπώλιο στην Ανατολική Μεσόγειο
[CNN Greece]: Κατρούγκαλος: Δεν διεκδικούμε μονοπώλιο στην Ανατολική Μεσόγειο

[CNN Greece]: Κατρούγκαλος: Δεν διεκδικούμε μονοπώλιο στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ελλάδα δεν διεκδικεί μονοπώλιο στην Ανατολικλη Μεσόγειο, σημειώνει ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu.

«Πώς μπορεί κανείς να εξαιρέσει την Τουρκία από μια περιοχή στην οποία έχει πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής;» διερωτήθηκε ο υπουργός ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα υποστηρίζει τα δικαιώματα της Κύπρου στην δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, μια περιοχή για την οποία η Τουρκία έχει εκφράσει αντιρρήσεις υποστηρίζοντας πως υπάρχει αποκλεισμός των Τουρκοκυπρίων.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξήγησε πως διερευνάται η δυνατότητα επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο που ναυάγησαν στο παρελθόν με σκοπό την επανένωση του νησιού.

«Θέλουμε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Αλλά θα πρέπει να είναι διαπραγματεύσεις που θα στοχεύουν σε ένα αποτέλεσμα και όχι απλά για την συζήτηση. Είμαστε δεσμευμένοι με αυτό γιατί θέλουμε μια οριστική λύση στο Κυπριακό» σημείωσε.

Το πρακτορείο αναφέρεται στην ελληνική ανακοίνωση για επέκταση των χωρικών υδάτων σημειώνοντας και την διαμάχη για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων.

«Έχουμε αποφασίσει να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στο Ιόνιο στα πλαίσια του καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνη μας με την Ιταλία και την Αλβανία. Θεωρούμε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας η επέκταση και σε άλλες περιοχές» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών. Εξήγησε πως ήταν πρακτικοί και επείγοντες οι λόγοι για να ξεκινήσουμε από τα δυτικά της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!