Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [CNN Greece]: Καθηγητής Στάνφορντ: «Nιώστε πιο επιτυχημένοι αλλάζοντας μόλις δύο λέξεις» (vid)
[CNN Greece]: Καθηγητής Στάνφορντ: «Nιώστε πιο επιτυχημένοι αλλάζοντας μόλις δύο λέξεις» (vid)

[CNN Greece]: Καθηγητής Στάνφορντ: «Nιώστε πιο επιτυχημένοι αλλάζοντας μόλις δύο λέξεις» (vid)

Η γλώσσα έχει δύναμη και οι λέξεις κουβαλάνε κάτι από ευτυχία. Σύμφωνα με καθηγητή από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ η χρήση της “σωστής” γλώσσας μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πιο επιτυχημένοι και ικανοί να κατορθώσουμε όσα θέλουμε.

Επιβεβαιώνοντας μελέτες ετών που έχουν δείξει πώς η χρήση της γλώσσας μας μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αισθανόμαστε για τον εαυτό μας ο Μπέρνανρντ Ροθ, καθηγητής Μηχανικής και ακαδημαϊκός διευθυντής του Ινστιτούτου Σχεδίου Hasso Plattner του Στάνφορντ και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο “The Achievement Habit” (Η Συνήθεια της Επιτυχίας) στο οποίο απαριθμεί γλωσσικές διορθώσεις που μπορούν να εισαχθούν στο λεξιλόγιό μας για να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους στόχους μας μας συμβουλεύει να επενδύσουμε στη χρήση “θετικών λεκτικών μάντρα”.

Αυτά θα έχουν αναμφίβολη ευεργετική επίδραση στην ευημερία μας υποστηρίζει ο Ροθ παραθέτοντας δύο από τις απλούστερες αλλαγές στην Τhe Independent.

H αντικατάσταση του συνδέσμου “αλλά” από τον σύνδεσμο “και” και του ρήματος “πρέπει” από το “θέλω” είναι δύο μικρές αλλαγές που φέρνουν αποτέλεσμα. Ο Ροθ παραθέτει και παραδείγματα. Ο ακαδημαϊκός προτείνει η πρόταση “Θέλω να πάω στον κινηματογράφο, αλλά πρέπει να κάνω δουλειά” να αντικατασταθεί από τη δήλωση “Θέλω να πάω στον κινηματογράφο και πρέπει να κάνω δουλειά”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!