Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
[CNN Greece]: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

[CNN Greece]: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελληνίων και εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2020, αλλά και συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και παράλληλη ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Παιδείας θα καταρτίσει και θα στείλει τα Λύκεια το νέο Μηχανογραφικό, με βάση και τις συγχωνεύσεις , που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο.

Αντιδράσεων συνέχεια

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Μετά τις διοικήσεις των πολυτεχνείων της χώρας, τον προβληματισμό τους για τις συνέπειες που θα επιφέρει το πολυνομοσχέδιο στην ποιότητα των σπουδών, εκφράζει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο επισημαίνει μεταξύ άλλων πως μέσα από το πολυνομοσχέδιο ιδρύονται Σχολές και Τμήματα, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε μελέτη σκοπιμότητας, ενώ τα προτεινόμενα εκ του μηδενός Τμήματα θεραπεύουν, όπως σημειώνεται, επιστημονικές περιοχές ήδη κορεσμένες στη χώρα μας και δεν διαφαίνεται να προσφέρουν ευοίωνες προοπτικές απασχόλησης στους μελλοντικούς αποφοίτους τους.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται ότι:

-Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου ιδρύονται Σχολές και Τμήματα από συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε μελέτη σκοπιμότητας, όπως στοιχειωδώς απαιτείται ακόμη και για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!