Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Καταλονία: Το πολιτικό σκηνικό μετά τις «αιματοβαμμένες» κάλπες
[CNN Greece]: Καταλονία: Το πολιτικό σκηνικό μετά τις «αιματοβαμμένες» κάλπες

[CNN Greece]: Καταλονία: Το πολιτικό σκηνικό μετά τις «αιματοβαμμένες» κάλπες

Η επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη δυναμική που θα αναπτύξουν τα τοπικά κόμματα της αυτόνομης περιφέρειας. Τα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να απαντήσει έρευνα ισπανικού μέσου ενημέρωσης.

Η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, εν αναμονή μελλοντικών, πιο εμπεριστατωμένων και ψύχραιμων, σφυγμομετρήσεων επιχειρεί να δώσει μία πρώτη εικόνα της δυναμικής των κομμάτων ύστερα από τις «αιματοβαμμένες» κάλπες που στήθηκαν στην περιφέρεια.

Από την έρευνα προκύπτει ότι ενδέχεται να υπάρξουν αρκετές ανακατατάξεις στη δύναμη των υπαρχόντων τοπικών κομμάτων. Ακόμη και το συμπαγές μέτωπο των αυτονομιστικών παρατάξεων ενδέχεται να χάσει τις ψήφους όσων οπαδών θα ήθελαν περισσότερη μετριοπάθεια στην πολιτική αντιπαράθεση με τη Μαδρίτη, ενώ αντίθετα η στάση των αστυνομικών δυνάμεων την περασμένη Κυριακή και η σχετική απραξία για την εξεύρεση εναλλακτικών πολιτικών από την πλευρά της κεντρικής κυβέρνησης του πρωθυπουργούΜαριάνο Ραχόι μπορεί και να τους προσπορίσει και άλλες ψήφους, από ανθρώπους που πρωτύτερα ψήφιζαν μη αυτονομιστικά κόμματα.

Το βέβαιο είναι πως και οι έρευνες πριν την 1η Οκτωβρίου δεν ιχνογραφούσαν μία καθαρή εικόνα για τις μελλούμενες μετακινήσεις. Το μόνο που παρουσίαζαν ήταν τούτη η διαπερατότητα των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στις διάφορες παρατάξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!