Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 19 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Καταγγελία 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσακαλώτο για το ακατάσχετο στις τράπεζες
[CNN Greece]: Καταγγελία 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσακαλώτο για το ακατάσχετο στις τράπεζες

[CNN Greece]: Καταγγελία 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Τσακαλώτο για το ακατάσχετο στις τράπεζες

39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας, κατέθεσαν ερώτηση – καταγγελία στον υπουργό ΟικονομικώνΕυκλείδη Τσακαλώτο .

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουν ότι οι τράπεζες δεν εφαρμόζουν το ακατάσχετο προχωρώντας σε «μπλοκάρισμα» λογαριασμών με ποσά μικρότερα των 1.250 ευρώ, χωρίς να επιτρέπουν ούτε τη χρήση πιστωτικής κάρτας..

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές ζητούν από τον κ. Τσακαλώτο να ενημερώσει την Βουλή ποιες ενέργειες θα κάνει ώστε να διασφαλιστεί ίση μεταχείριση πολιτών από τις τράπεζες ως προς τον ακατάσχετο. Και επίσης , “επειδή η θέσπιση της χρήσης του πλαστικού χρήματος με σκοπό την αποτελεσματικότερη πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί ένα από τα σημαντικά επιτεύγματα της διακυβέρνησής μας” όπως τονίζουν , ρωτούν τον υπουργό να ενημερώσει τι ενέργειες προτίθεται να κάνει ώστε οι οφειλέτες που μπλοκάρονται οι λογαριασμοί τους και έχουν λογαριασμούς υπό κατάθεση, πως μπορούν να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος ώστε να ‘χτίσουν’ την ελάχιστη δαπάνη για έκπτωση του αφορολόγητου.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε μερικές τράπεζες επιτρέπεται ο πολίτης να χρησιμοποιεί το ποσό των 1250 που είναι ακατάσχετο χωρίς κανένα περιορισμό ( αναλήψεις, μεταφορές, ηλεκτρονικές πληρωμές και αγορές, χρήση της χρεωστικής κάρτας για αγορές κλπ. Υπάρχουν όμως και μαρτυρίες, όπου σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα οι όροι της χρήσης του λογαριασμού κάθε πελάτη, στον οποίο έχει πραγματοποιηθεί κατάσχεση, είναι άκρως περιοριστικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!