Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Το κάστρο του κόμη Δράκουλα ανοίγει τις πύλες του για το Χαλοουίν
[CNN Greece]: Το κάστρο του κόμη Δράκουλα ανοίγει τις πύλες του για το Χαλοουίν

[CNN Greece]: Το κάστρο του κόμη Δράκουλα ανοίγει τις πύλες του για το Χαλοουίν

“Δεν επιτρέπονται τα σκόρδα και αντικείμενα με οσμή σκόρδου, αρωμάτων συμπεριλαμβανομένων”αναφέρουν οι κανονισμοί για το κάστρο του Κόμη Δράκουλα, έτσι ώστε οι τολμηροί επισκέπτες να μην μπορέσουν να αποφύγουν τη συνάντηση με τα… βαμπίρ.

Στις 31 Οκτωβρίου το κάστρο του κόμη Δράκουλα -γνωστό και ως κάστρο Μπραν- στη Ρουμανία θα ανοίξει τις πύλες του μόνο για δυο άτομα. Τη μέρα του Χαλοουίν, δύο «τυχεροί» θα έχουν την ευκαιρία να κοιμηθούν σε φέρετρα ντυμένα με βελούδο, απομονωμένοι στην κρύπτη του κόμη και να περάσουν τη νύχτα τους εντελώς μόνοι στο κάστρο των Καρπαθίων, υπόσχεται μια εταιρεία οργάνωσης διακοπών.

Στο μυθικό κάστρο θα κοιμηθούν για πρώτη φορά άνθρωποι, αφότου το κομμουνιστικό καθεστώς της Ρουμανίας εκδίωξε τους ιδιοκτήτες τους, τη βασιλική οικογένεια των Αψβούργων, πριν από σχεδόν 70 χρόνια.

via GIPHY

Το 2006 η κυβέρνηση της Ρουμανίας επέστρεψε και πάλι το κάστρο Μπραν του 14ου αιώνα στους απογόνους των Αψβούργων. Το κάστρο, στους πρόποδες των Καρπαθίων, σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.

Αν και δεν αναφέρεται στο μυθιστόρημα “Δράκουλας” του Μπραμ Στόκερ, ο Βλαντ Τέπες (ο Ανασκολοπιστής), ο διαβόητος ηγεμόνας που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο, ίσως να είχε μείνει εκεί για μικρό χρονικό διάστημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!