Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Καραμανλής για τα «αποβράσματα»: Λανθασμένη και άστοχη έκφραση
[CNN Greece]: Καραμανλής για τα «αποβράσματα»: Λανθασμένη και άστοχη έκφραση

[CNN Greece]: Καραμανλής για τα «αποβράσματα»: Λανθασμένη και άστοχη έκφραση

Τη δική του απάντηση έδωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του περί «αποβρασμάτων».

«Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν “αποβράσματα” είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου», έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook και συνέχισε:

«Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι “απόβρασμα”, ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι».

«Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική», κατέληξε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στονΣΚΑΪ, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν οι επιβάτες να μπαίνουν τσάμπα στο μετρό ενώ είπε πως όποιος δεν πληρώνει το ανάλογο αντίτιμο θα πρέπει να νιώθει «απόβρασμα της κοινωνίας».

Η εν λόγω δήλωση, η οποία έχει προκαλέσει έντονες… συζητήσεις μεταξύ των χρηστών κοινωνικών δικτύων αλλά και αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνοδεύτηκε από δέσμευση του υπουργού ότι θα οργανωθεί καμπάνια για να περιοριστούν τα φαινόμενα των πολιτών που χρησιμοποιούν τα Μέσα χωρίς εισιτήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!