Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Καλιφόρνια: Η πρώτη πολιτεία που επιτρέπει τα μαλλιά «άφρο» και τα ράστα σε σχολεία και δουλειά
[CNN Greece]: Καλιφόρνια: Η πρώτη πολιτεία που επιτρέπει τα μαλλιά «άφρο» και τα ράστα σε σχολεία και δουλειά

[CNN Greece]: Καλιφόρνια: Η πρώτη πολιτεία που επιτρέπει τα μαλλιά «άφρο» και τα ράστα σε σχολεία και δουλειά

Η Καλιφόρνια έγινε την Τετάρτη η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγόρευσε «τις φυλετικές διακρίσεις βάσει της κόμμωσης» μετά την υιοθέτηση νομοθεσίας που επιτρέπει τα μαλλιά «άφρο» και τα κοτσιδάκια ράστα στα σχολεία και τον χώρο εργασίας.

Η νομοθεσία έχει στόχο να προστατεύσει τους Αφροαμερικανούς που συχνά γίνονται στόχος διακρίσεων εξαιτίας των μαλλιών τους. Υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου της Καλιφόρνιας και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

«Ο νόμος αυτός προστατεύει τα δικαιώματα των μαύρων Καλιφορνέζων να έχουν τα μαλλιά τους φυσικά, χωρίς να τους ασκούνται πιέσεις να συμμορφώνονται με ευρωπαϊκά πρότυπα», εξήγησε η Δημοκρατική γερουσιαστής του Λος Άντζελες, Χόλι Μίτσελ, η οποία συνέταξε το νομοσχέδιο και είναι και η ίδια μαύρη, ενώ συχνά κάνει κοτσιδάκια τα μαλλιά της.

«Για εμάς είναι ένα σύμβολο του ποιοι είμαστε. Όταν έκανα ράστα πριν 15 χρόνια γνώριζα ότι επρόκειτο για μία δήλωση τόσο κοινωνική όσο και πολιτική που απευθυνόταν στον έξω κόσμο», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, αναφέρθηκε στην περίπτωση ενός Αφροαμερικανού μαθητή λυκείου στον οποίο διαιτητής είχε πει τον προηγούμενο Δεκέμβριο να κόψει τα ράστα του, αν θέλει να συμμετάσχει σε αγώνα πάλης.

Ο έφηβος είχε να επιλέξει μεταξύ του «να αποκλειστεί από τον αγώνα και να χάσει την ταυτότητά του», κατήγγειλε ο Νιούσομ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!