Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Al Jazeera: Η κυβέρνηση της Τρίπολης δέχεται την πρόταση της Τουρκίας για στρατιωτική βοήθεια
[CNN Greece]: Al Jazeera: Η κυβέρνηση της Τρίπολης δέχεται την πρόταση της Τουρκίας για στρατιωτική βοήθεια

[CNN Greece]: Al Jazeera: Η κυβέρνηση της Τρίπολης δέχεται την πρόταση της Τουρκίας για στρατιωτική βοήθεια

Η κυβέρνηση τηςΤρίπολης «αποδέχτηκε» την προσφορά της Τουρκίας για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ , όπως μετέδωσε πριν από λίγο το δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Λίβυοι αξιωματούχοι είπαν στο Al Jazeera ότι τώρα τίθεται σε εφαρμογή το μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας που είχε συναφθεί μεταξύ του και Ταγίπ Ερντογάν και του αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ πρωθυπουργού Φαγέζ Αλ Σάραζ .

Η «Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης» του Σάραζ ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη. Ωστόσο, στα περίχωρα της πόλης βρίσκονται ήδη οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ και προωθούνται συνεχώς με στόχο την τελική κατάληψή της. Την περασμένη εβδομάδα ο υποστηριζόμενος από την Αίγυπτο στρατηγός Χαφτάρ έκανε λόγο για την «αποφασιστική μάχη» του λιβυκού εμφύλιου.

Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι είναι πιθανή η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων, κάτι που είχε όμως διαψεύσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Σάραζ και η Τουρκία συμφώνησαν στη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων και της ΑΟΖ. Ησυμφωνία Τουρκίας – Λιβύης θεωρήθηκε παράνομη, άκυρη και προκλητική από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!