Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ιταλία: Το κόμμα του Σαλβίνι προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά με μειωμένα ποσοστά
[CNN Greece]: Ιταλία: Το κόμμα του Σαλβίνι προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά με μειωμένα ποσοστά

[CNN Greece]: Ιταλία: Το κόμμα του Σαλβίνι προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά με μειωμένα ποσοστά

Η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι εξακολουθεί να είναι το πρώτο κόμμα στην Ιταλία , αλλά τα ποσοστά του έχουν υποχωρήσει κατά 3% σε σχέση με το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών του Μαΐου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η άνοδος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και του Κινήματος των 5 Αστέρων, μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την κυβερνητική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εταιρεία Tecnè, την ώρα που κορυφώνονταν οι διαβουλεύσεις του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα με τα πολιτικά κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Βάσει της έρευνας αυτής, το κόμμα του Σαλβίνι είναι το μόνο που συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 30%, με 31,3%, που όμως είναι μικρότερο του 34,4%, που συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές. Το PD του Νικόλα Τζινγκαρέτι συνεχίζει την ανιούσα πορεία του, με 24,6% (22,7% στις ευρωεκλογές), ενώ και το Κίνημα 5 Αστέρων του Λουΐτζι Ντι Μάιο, μετά την καταρράκωση της αναμέτρησης του Μαΐου (17,1%), ανακτά δυνάμεις και φθάνει στο 20,8%. Μισή ποσοστιαία μονάδα υποχωρεί το δεξιό κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (8,3% από 8,8% τον Μάιο), ενώ το ακροδεξιό «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζα Μελόνι καταγράφει απειροελάχιστη άνοδο, από 6,5 σε 6,7%.

Σε κάθοδο τα ποσοστά των άλλων δυνάμεων, το +Europa (Περισσότερη Ευρώπη) από 3,1% υποχωρεί στο 2,5%, η «Πράσινη Ευρώπη» από 2,3% στο 1,8% και «Η Αριστερά» αποψιλώνεται ακόμη περισσότερο (από 1,7% στο 1,4%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!