Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Ισπανία: Συλλήψεις εφήβων που προωθούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω WhatsApp
[CNN Greece]: Ισπανία: Συλλήψεις εφήβων που προωθούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω WhatsApp

[CNN Greece]: Ισπανία: Συλλήψεις εφήβων που προωθούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω WhatsApp

Δέκα επτά άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων έφηβοι, συνελήφθησαν στην Ισπανία , καθώς διαμοίρασαν μέσω WhatsApp «ακραίας βίας» φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας, διάρκειας άνω των 2 ετών, την οποία διεξήγαγε η αστυνομία και η οποία οδήγησε σε συνολικά 33 συλλήψεις σε 11 χώρες.

Εκτός των 17 συλληφθέντων στην Ισπανία, άλλοι 9 άνθρωποι βρίσκονται στο στόχαστρο των Aρχών, διευκρίνισε η αστυνομία. Από τους 26, οι 14 είναι ανήλικοι.

Στην Ισπανία, «η πλειονότητα των συλληφθέντων» είναι ανήλικοι, ο μικρότερος εκ των οποίων ηλικίας 15 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εντουάρντο Κάσας, ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν στην κατοχή τους και διένειμαν φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, ορισμένες εκ των οποίων «ακραίας βίας» με βιασμούς παιδιών, «μωρών ηλικίας μόλις λίγων μηνών έως παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε την ύπαρξη «μιας ομάδας στο Whatsapp, που είχαν δημιουργήσει ανήλικοι, στην οποία πολλοί από τους συμμετέχοντες θεωρούσαν φυσιολογική την ύπαρξη της παιδικής πορνογραφίας και τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων», σημειώνει η αστυνομία σε δελτίο Τύπου.

Εκτός της διανομής φωτογραφιών, οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει ακόμα και ψηφιακά «sticker», μικρές εικόνες που διαμοιράζονται με ευκολία όπως τα emojis, που απεικονίζουν «πολύ μικρά (παιδιά) να κακοποιούνται σεξουαλικά» εξηγεί η αστυνομία.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος εκτός του ότι διένειμε υλικό παιδικής πορνογραφίας, υποσχόταν σε άλλη μέλη της ομάδας σεξουαλικές επαφές με ανήλικα κορίτσια,παιδιά μεταναστών, τα οποία θα μπορούσαν να κακοποιήσουν, καθώς, όπως έλεγε, η κατάστασή τους θα τους απέτρεπε από το να ζητήσουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!