Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Οι εισηγήσεις στον Τσίπρα για κάλπες και τα μέτωπα της κυβέρνησης
[CNN Greece]: Οι εισηγήσεις στον Τσίπρα για κάλπες και τα μέτωπα της κυβέρνησης

[CNN Greece]: Οι εισηγήσεις στον Τσίπρα για κάλπες και τα μέτωπα της κυβέρνησης

Βρισκόμαστε μόλις στο πρώτο δίμηνο του 2018 και ο πολιτικός χρόνος είναι εξαιρετικά πυκνός, όπως ήταν καθ’όλη τη διάρκεια της πολυετούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Αν λοιπόν, το καθοριστικό ορόσημο της χρονιάς αλλά και συνολικά αυτής της οκταετίας τοποθετείται χρονικά στον Αύγουστο, με την έξοδο από το μνημόνιο, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως μέχρι τότε μπορούν να συμβούν πολλά πολιτικά γεγονότα.

Για την κυβέρνηση, η γεωπολιτική αστάθεια, η προσπάθεια επίλυσης της ονομασίας της πΓΔΜ αλλά και οι εξελίξεις στο εσωτερικό – με την υπόθεση Novartis απομακρύνουν το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού και των εκλογών .

Στο Μέγαρο Μαξίμου συζητούνται σχεδόν καθημερινά εισηγήσεις που αφορούν το χρόνο των εκλογών, ωστόσο όλα αυτά τα σενάρια έχουν ένα κοινό τόπο: δεν αφορούν περίοδο πριν τα τέλη του 2018.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση θεωρεί πως μένουν πολλά να γίνουν και τα μέτωπα που έχει να κλείσει είναι πολλαπλά και δύσκολα.

Εξωτερικά θέματα

Η αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει την επιχείρηση διεθνοποίησης του ζητήματος και ενημέρωσης των συμμάχων της χώρας, λαμβάνοντας στήριξη και αυστηρές προειδοποιήσεις προς την Τουρκία . Η ελληνική πλευρά δεν παραλείπει να επισημαίνει πως η τουρκική προκλητικότητα έχει ένα όριο και ενδέχεται να πάρει απάντηση ωστόσο εξακολουθεί να τηρεί τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!