Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Εισαγγελέας για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens: Ένοχοι Χριστοφοράκος και άλλοι δέκα
[CNN Greece]: Εισαγγελέας για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens: Ένοχοι Χριστοφοράκος και άλλοι δέκα

[CNN Greece]: Εισαγγελέας για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens: Ένοχοι Χριστοφοράκος και άλλοι δέκα

Καταπέλτης για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάς, Μιχάλη Χριστοφοράκο , ήταν η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ελένη Σκεπαρνιά, αφού ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

«Κανένα δεδικασμένο από τις αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης δεν υφίσταται», είπε η εισαγγελέας της έδρας κατά την πολύωρη αγόρευσή της για την υπόθεση της δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων στο πλαίσιο της «αμαρτωλής» σύμβασης 8002 της Siemens και του ΟΤΕ, που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1997. Κι αυτό διότι, «οι ποινές αυτές αφορούν τη διακίνηση επτά εμβασμάτων» τα οποία «δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις δωροδοκίες στον ΟΤΕ την περίοδο 1997-2004 με τις καταβολές διαφορετικών ποσών για την σύμβαση 8002».

Κατά την εισαγγελέα η παρούσα υπόθεση έχει διαφορετικό χρόνο τέλεσης και διαφορετικά εμπλεκόμενα πρόσωπα από εκείνα για τα οποία δικάστηκε στη Γερμανία. Εκτίμησε μάλιστα η κ. Σκερπανιά πως ο Χριστοφοράκος στις καταθέσεις του στη Γερμανία προσπάθησε να πείσει ότι τα χρήματα που του καταλογίζεται πως διακίνησε αφορούσαν αποκλειστικά χρηματισμό κομμάτων, ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορία μόνο για παράνομες χορηγίες και όχι για χρηματισμούς κρατικών υπαλλήλων.

H εισαγγελέας είπε για το Χριστοφοράκο ότι «γνώριζε και ενέκρινε όλες τις παράνομες πληρωμές», ενώ τόνισε πως με τον συγκατηγορούμενο του πρώην στέλεχος της εταιρίας Πρόδρομο Μαυρίδη είχαν κατανείμει τους ρόλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!