Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Θα αντιδράσουμε έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια»
[CNN Greece]: Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Θα αντιδράσουμε έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια»

[CNN Greece]: Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ: Θα αντιδράσουμε έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια»

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έστειλε ένα ξεκάθαρο και συνάμα αυστηρό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την στάση που διατηρεί απέναντι στην συμφωνία για τοπυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε τον αμερικανό πρόεδρο πως το Ιράν θα αντιδράσει έντονα σε οποιαδήποτε «λανθασμένη ενέργεια» εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, αφότου ο Τραμπ είχε κατηγορήσει το Ιράν ότι παραβιάζει το «πνεύμα» της εν λόγω συμφωνίας.

«Οποιαδήποτε λανθασμένη κίνηση από το ηγεμονικό καθεστώς (σ.σ. τις ΗΠΑ) σε σχέση (με τη συμφωνία αυτή) θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αντίδραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Ιράν.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα παραμείνουν στη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015 για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν σε αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων, που είχαν επιβληθεί στη χώρα, και ο Ντόναλντ Τραμπ από την αρχή της θητείας του εμφανίζεται αρνητικός στο περιεχόμενό της.

«Σήμερα, παρά τις δεσμεύσεις και τις συζητήσεις στις διαπραγματεύσεις, η στάση της Αμερικής απέναντι σε εκείνες τις διαπραγματεύσεις και το αποτέλεσμά τους είναι εντελώς άδικη και ισοδυναμεί με εκφοβισμό», συνέχισε ο Χαμενεΐ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!