Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [CNN Greece]: Ιράν: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθήνα και προειδοποίηση για τις βάσεις
[CNN Greece]: Ιράν: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθήνα και προειδοποίηση για τις βάσεις

[CNN Greece]: Ιράν: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθήνα και προειδοποίηση για τις βάσεις

Σαφή μηνύματα έστειλε η Τεχεράνη στην Αθήνα.

Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαίωσε την πληροφορία του Χρήστου Τσιγουρή σήμερα ότι το Ιράν έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη δολοφονία Σουλεϊμάνι . Μιλώντας στη Φαίη Μαυραγάνη στο Open, ο υπουργός Εξωτερικών είπε:

«Μάλιστα, υπήρξε διαμαρτυρία από την πλευρά του Ιράν, δεν έχω δει το κείμενο και θα έχω νομίζω σε λίγη ώρα τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, ο οποίος ζήτησε να μου μιλήσει. Τον ξέρω τον κ. Ζαρίφ, έχουμε συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, είναι ένας ιδιαιτέρως ευφυής άνθρωπος, καταλαβαίνει ποια είναι η ευρύτερη ελληνική τοποθέτηση, καταλαβαίνουμε εμείς γιατί το Ιράν θέλει σε αυτή τη συγκυρία να μας θέσει τα θέματα με τον τρόπο που αυτό τα βλέπει, θα δούμε τι έχει να μου πει. Με χαρά πάντως θα τον ακούσω».

Το ζήτημα είχε θέσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Ιρανός πρεσβευτής στην Αθήνα Άχμαντ Ναντέρι κατά τη διάρκεια της συνάντησή του. Ο κ. Ναντέρι εξέφρασε την ενόχληση της ιρανικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον. Ο Ιρανός πρεσβευτής είπε στον κ. Τσίπρα ότι οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ήταν πιο σκληρές από άλλων Ευρωπαίων ηγετών οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν διάκεινται φιλικά με την Τεχεράνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!