Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Ηράκλειο Κρήτης: Βελτιωτικά έργα για την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ
[CNN Greece]: Ηράκλειο Κρήτης: Βελτιωτικά έργα για την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ

[CNN Greece]: Ηράκλειο Κρήτης: Βελτιωτικά έργα για την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε ράμπες ΑμΕΑ σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, με ανακατασκευή των κεκλιμένων επιπέδων, τοποθέτηση εμποδίων, με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, διαγραμμίσεις διαβάσεων, οριοθέτηση επιτρεπόμενων χώρων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και αρκετές βελτιώσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ήδη, ο δήμος Ηρακλείου, μέσω της τεχνικής υπηρεσίας του, έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια λήψης των κατάλληλων μέτρων για να εξασφαλιστεί στα ΑμΕΑ πρόσβαση ισότιμη με αυτή που έχουν οι υπόλοιποι δημότες.

Αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση και εξάλειψη των εμποδίων στην προσβασιμότητα, ξεκινώντας από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, το τελευταίο διάστημα, κατόπιν αυτοψίας των στελεχών της υπηρεσίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Γιάννη Αναστασάκη και σε συνεργασία με άτομα με κινητική αναπηρία, βρίσκεται σε εξέλιξη το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!