Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι Θεσσαλονίκης: Ελεύθεροι με εγγύηση κεντρικός λιμενάρχης και πλοηγοί
[CNN Greece]: Υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι Θεσσαλονίκης: Ελεύθεροι με εγγύηση κεντρικός λιμενάρχης και πλοηγοί

[CNN Greece]: Υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι Θεσσαλονίκης: Ελεύθεροι με εγγύηση κεντρικός λιμενάρχης και πλοηγοί

Ελεύθεροι υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης , αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην Α’ ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης , ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί που κατηγορούνται ότι χρηματίζονταν προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη, έναντι άλλης ανταγωνίστριας εταιρείας.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως η εγγύηση ορίστηκε στο ποσό των 20.000 ευρώ για τον λιμενάρχη και σε 15.000 ευρώ για τους πλοηγούς.

Με τον ίδιο όρο, δηλαδή αυτόν της καταβολής χρηματικής εγγύησης, είχαν αφεθεί ελεύθεροι, χθες Σάββατο, οι τέσσερις πλοιοκτήτες και οι επτά υπάλληλοί τους, που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και απολογήθηκαν πρώτοι χρονικά ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας.

Το ύψος της εγγύησης ορίστηκε σε 50.000 ευρώ για τους εφοπλιστές και σε 2.000 ή 10.000 ευρώ -ανάλογα με την περίπτωση- για τους υπαλλήλους των εταιρειών.

Όπως η χθεσινή διαδικασία, έτσι και η σημερινή, ήταν μαραθώνια, καθώς ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε ύστερα από σχεδόν 10 ώρες, στις 7 το απόγευμα.

Απολογούμενος δια υπομνήματος, ο επί πέντε χρόνια κεντρικός λιμενάρχης της Θεσσαλονίκης αρνήθηκε το σύνολο των εις βάρος του αποδιδόμενων κατηγοριών, δηλώνοντας ότι είναι αθώος.

Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, ο ίδιος προ διετίας είχε διατάξει ΕΔΕ, μετά από καταγγελία για χρηματισμό του πληρώματος της πλοηγίδος από ναυτικούς πράκτορες, αλλά το πόρισμα της έρευνας βγήκε απαλλακτικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!