Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [CNN Greece]: Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κορωπί και Ωρωπό – Σε εξέλιξη σε Ιτέα, Λάρισα και Φθιώτιδα
[CNN Greece]: Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κορωπί και Ωρωπό – Σε εξέλιξη σε Ιτέα, Λάρισα και Φθιώτιδα

[CNN Greece]: Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κορωπί και Ωρωπό – Σε εξέλιξη σε Ιτέα, Λάρισα και Φθιώτιδα

Μπαράζ πυρκαγιών σημειώθηκε από τις 14.00 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας σε Αττική και επαρχία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στον κρατικό μηχανισμό και κυρίως στην Πυροσβεστική .

Οι περισσότερες πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο ή σβήστηκαν γρήγορα, καθώς υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των συναρμόδιων φορέων.

Στην Αττική, μετά την πυρκαγιά στην Κερατέα, η οποία τελικά τέθηκε υπό έλεγχο, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο Κορωπί, στα Νέα Παλάτια Ωρωπού και στη Σαλαμίνα.

Στο Κορωπί η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χατζίδια, αλλά πριν από λίγο τέθηκε υπό έλεγχο, από επτά πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με τρία οχήματα, τα οποία συνέδραμαν και εθελοντές με δικά τους οχήματα.

Την ίδια περίπου ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Νέα Παλάτια Ωρωπού , επίσης σε χαμηλή βλάστηση, αλλά και αυτή τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο, από 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Στη Σαλαμίνα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή Κακή Βίγλα, αλλά αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και σβήστηκαν πριν προλάβουν να πάρουν διαστάσεις.

Πριν από λίγη ώρα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δρούγος Φθιώτιδας, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μια ομάδα επτά ατόμων, πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροσκάφη τύπου «πεζετέλ».

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης η πυρκαγιά στηνΙτέα και μία ακόμα πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, με μεγάλη ποσότητα αγροτικών υπολειμμάτων, στην περιοχή Άνω Βούναινα Κιλελέρ Λάρισας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!