Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Υπήρξε ζωή στον προϊστορικό, ζεστό και βροχερό Άρη; Πολύ πιθανό, υποστηρίζει νέα έρευνα
[CNN Greece]: Υπήρξε ζωή στον προϊστορικό, ζεστό και βροχερό Άρη; Πολύ πιθανό, υποστηρίζει νέα έρευνα

[CNN Greece]: Υπήρξε ζωή στον προϊστορικό, ζεστό και βροχερό Άρη; Πολύ πιθανό, υποστηρίζει νέα έρευνα

Παρότι η εικόνα που έχουμε σήμερα για τον Άρη είναι αυτή ενός ψυχρού και αφιλόξενου πλανήτη, τα δεδομένα ήταν τελείως διαφορετικά πριν από τρία με τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια. Μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι συνθήκες στον κόκκινο πλανήτη επέτρεπαν φαινόμενα καταιγίδων και ροής νερού, δημιουργώντας ένα περιβάλλον το οποίο θα επέτρεπε την ύπαρξη ζωής.

Η ύπαρξη νερού στον προϊστορικό πλανήτη Άρη είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ωστόσο η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει σχετικά με το υπό ποια μορφή.

Οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να πουν με βεβαιότητα κατά πόσο το νερό ήταν σε μορφή πάγου ή σε υγρή μορφή που έρρεε στην επιφάνεια. Επίσης, υπήρχε αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια του τρεχούμενου νερού ή κατά πόσο η θερμοκρασία ήταν τέτοια που θα επέτρεπε ένα τέτοιο φαινόμενο.

Μία ζεστή επιφάνεια με τρεχούμενο νερό ενισχύει την ιδέα ότι θα μπορούσε να έχει σχηματιστεί ανεξάρτητη μορφή ζωής στην επιφάνεια του πλανήτη.

Μία νέα επιστημονική έρευνα συμπεριλαμβάνει τη σύγκριση μορφών ορυκτών αποθεμάτων στον Άρη με αυτά της Γης. Σήμερα, η μέση θερμοκρασία στον κόκκινο πλανήτη είναι στους μείον 62,2 βαθμούς Κελσίου (μείον 80 βαθμούς Φαρενάιτ).

«Στη Γη, βρίσκουμε αποθέματα πυριτίου σε παγετώνες, χαρακτηριστικό της τήξης του νερού», λέει η Μπράιονι Χόργκαν, καθηγήτρια στο Purdue University.

«Στον Άρη, μπορούμε να ταυτοποιήσουμε παρόμοια αποθέματα πυριτίου σε νεότερες περιοχές, όμως μπορούμε επίσης να δούμε παλαιότερες περιοχές παρόμοιες με βαθιά εδάφη από θερμά κλίματα στη Γη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!