Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Υπέρ του ενιαίου προϋπολογισμού και κοινού υπουργού Οικονομικών για την ευρωζώνη τάσσεται ο Ραχόι
[CNN Greece]: Υπέρ του ενιαίου προϋπολογισμού και κοινού υπουργού Οικονομικών για την ευρωζώνη τάσσεται ο Ραχόι

[CNN Greece]: Υπέρ του ενιαίου προϋπολογισμού και κοινού υπουργού Οικονομικών για την ευρωζώνη τάσσεται ο Ραχόι

Η Ισπανία θα ταχθεί υπέρ ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης και ενός υπουργού Οικονομικών των χωρών της οικονομικής και νομισματικής ένωσης κατά την προσεχή τετραμερή σύνοδο με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία την 28η Αυγούστου, δήλωσε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βαθύνει η οικονομική και νομισματική ένωση», τόνισε ο ισπανός συντηρητικός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ημερησία διάταξη της λεγόμενης G4 την 28η Αυγούστου στη Γαλλία. Ο Ραχόι εκφράστηκε έπειτα από μια συνάντηση με τον μονάρχη της Ισπανίας Φίλιππο Στ΄ στην Πάλμα της Μαγιόρκας.

«Η Ισπανία θα ταχθεί υπέρ ενός ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, υπέρ ενός ευρωπαϊκού προϋπολογισμού που θα επιτρέψει την προοδευτική προσέγγιση του βιοτικού επιπέδου και του πλούτου όλων των ευρωπαϊκών χωρών», συνέχισε ο Ραχόι, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο μαζί με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

«Η Ισπανία θα στοιχηματίσει στα ευρωομόλογα, ένα ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών που θα εκδίδει ευρωομόλογα, τα οποία θα έχουν ασφαλώς επαρκή αξιοπιστία και υποστήριξη από τις αγορές, ώστε να μπορούμε όλοι μας να χρηματοδοτούμαστε με πολύ χαμηλές τιμές» (σ.σ. χαμηλά επιτόκια), συμπλήρωσε ο Ραχόι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!