Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: Υπάρχει ζωή στον Άρη; Mια «ανάσα» από την απάντηση βρίσκεται η NASA
[CNN Greece]: Υπάρχει ζωή στον Άρη; Mια «ανάσα» από την απάντηση βρίσκεται η NASA

[CNN Greece]: Υπάρχει ζωή στον Άρη; Mια «ανάσα» από την απάντηση βρίσκεται η NASA

Η επόμενη αποστολή της NASA στον Άρη θα είναι ακόμη πιο τεχνικά προηγμένη. Ωστόσο, αν οι επιστήμονες ανακαλύψουν ότι υπήρξε κάποτε ζωή -ή ότι υπάρχει ζωή- στον «Κόκκινο Πλανήτη » θα μπορέσει το κοινό να διαχειριστεί μια τέτοια «εξωγήινη» ιδέα;

Ο επικεφαλής επιστήμονας της NASA, Τζιμ Γκριν, πιστεύει πως όχι.

«Θα είναι (σ.σ. μία ανακάλυψη) επαναστατική», δήλωσε ο Γκριν στη βρετανική Telegraph. «Θα αποτελέσει το έναυσμα για έναν εντελώς νέο τρόπο σκέψης. Δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για τα αποτελέσματα. Δεν είμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το διαστημικό ρόβερ «Άρης 2020», θα εκτοξευθεί το επόμενο καλοκαίρι και θα είναι το πρώτο που θα συλλέξει δείγματα προκειμένου να σταλούν πίσω στη Γη για ανάλυση. Όμως, εάν οι επιστήμονες ανακαλύψουν σημάδια ζωής στον φλοιό του Άρη, τα ευρήματα ενδεχομένως να προκαλέσουν «αναταράξεις» στην Αστροβιολογία, σύμφωνα με τον Γκριν, διευθυντή του τμήματος Πλανητικής Επιστήμης της NASA.

«Το τι θα συμβεί μετά είναι ένα τελείως νέο κεφάλαιο επιστημονικών ερωτήσεων», είπε.

Το ρόβερ «Άρης 2020» της NASA μαζί με το ρόβερ «ExoMars» της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας θα πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στο φλοιό του Άρη. Η επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη» θεωρείται ραδιενεργά ενεργή, οπότε εάν υπάρχει ζωή στον Άρη, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο υπέδαφος.

«Δεν έχει πραγματοποιηθεί γεώτρηση σε τέτοιο βάθος», δήλωσε ο Γκριν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!