Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: ΗΠΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης που έλαβε η Πελόζι για την παραπομπή Τραμπ
[CNN Greece]: ΗΠΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης που έλαβε η Πελόζι για την παραπομπή Τραμπ

[CNN Greece]: ΗΠΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης που έλαβε η Πελόζι για την παραπομπή Τραμπ

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι , τηλεφώνησε στον έμπιστο υπαρχηγό της και ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στο ίδιο νομοθετικό σώμα, Στένι Χόγιερ,το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο τηλεφώνημα αυτό, τον ενημέρωσε ότι είχε λάβει μία καθοριστική απόφαση κι ότι θα έδινε την συγκατάθεσή της για την έναρξη της επίσημης έρευνας παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ , σύμφωνα με το Politico.

Η Πελόζι βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για ένα δείπνο ιδιωτικού χαρακτήρα με μία ομάδα επιχειρηματιών, πολιτικών και γνωστών δημοσιογράφων (Acela Corridor elite – Fortune 500) για την έναρξη της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Χόγερ βρίσκονταν στην Νότια Καρολίνα για την κηδεία της Έμιλι Κλαϊμπερν, συζύγου του ηγετικού μέλους των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Τζιμ Κλάιμπερν, νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Οι δύο ηγέτες των Δημοκρατικών ήταν κάποτε εσωκομματικοί αντίπαλοι, ενώ τώρα είναι πολιτικοί σύμμαχοι, έχοντας συμπληρώσει 15 χρόνια στην κοινή ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Χόγερ κι ο Κλάιμπερν είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για να καταπνίξουν την κλιμακούμενη πίεση εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας κι αναφορικά με την παραπομπή του προέδρου Τραμπ.

Με το τηλεφώνημα αυτό, η Πελόζι ενημέρωσε τον Χόγερ ότι θα άλλαζε τη θέση της και θα υποστήριζε επίσημα την παραπομπή του προέδρου Τραμπ.

Ο Χόγερ απάντησε ότι είχε μεταβάλλει και την δική του άποψη, μετά τις δημοσιογραφικές αναφορές που είχαν προηγηθεί το Σαββατοκύριακο σχετικά με την προσπάθεια του προέδρου Τραμπ να πιέσει την Ουκρανία με πιθανή παρακράτηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς μία χώρα σύμμαχο των ΗΠΑ, επιδιώκοντας προσωπικά πολιτικά του οφέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!