Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [CNN Greece]: ΗΠΑ: Δημόσια κατάθεση του Μιούλερ στη Βουλή των Αντιπροσώπων
[CNN Greece]: ΗΠΑ: Δημόσια κατάθεση του Μιούλερ στη Βουλή των Αντιπροσώπων

[CNN Greece]: ΗΠΑ: Δημόσια κατάθεση του Μιούλερ στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Δημόσια κατάθεση ενώπιον επιτροπών του αμερικανικού Κογκρέσου στις 17η Ιουλίου θα δώσει ο πρώην ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ , ο οποίος διενήργησε -επί σχεδόν δύο χρόνια- την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, όπως δήλωσαν Δημοκρατικοί κοινοβουλευτικοί.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ θα καταθέσει δημόσια ενώπιον της επιτροπής που είναι αρμόδια για τη δικαιοσύνη και της επιτροπής που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων τη 17η Ιουλίου, μετά την κλήτευση που του επιδόθηκε», ανέφερε ο Τζέρι Νάντλερ, πρόεδρος της επιτροπής δικαιοσύνης.

Ο Μιούλερ «δέχθηκε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου έπειτα από κλήτευση» που του εστάλη, ανέφερε επίσης μέσω Twitter ο Άνταμ Σιφ, πρόεδρος της επιτροπής για τις υπηρεσίες πληροφοριών.

«Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον της δημοκρατίας μας για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει. Ο Τραμπ υποδέχθηκε θετικά αυτή τη βοήθεια και τη χρησιμοποίησε. Όπως έχει πει ο Μιούλερ, αυτό πρέπει να ανησυχεί όλους τους Αμερικανούς. Και τώρα, όλοι οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να ακούσουν τον Μιούλερ, απευθείας», πρόσθεσε.

Στην έκθεση που δημοσιοποίησε αφού αποπερατώθηκε η έρευνά του, έκτασης 400 και πλέον σελίδων, ο ειδικός ανακριτής αναφέρεται λεπτομερώς στις πολλές επαφές μεταξύ της Μόσχας και της ομάδας που διεξήγαγε την εκστρατεία του Τραμπ, αλλά συμπεραίνει πως δεν υπάρχουν «επαρκείς αποδείξεις» περί αθέμιτης σύμπραξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CNN GREECE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!